Juhani "Juspe" Kurronen

Golfin opettelu alkoi omalla kohdallani 30 vuotta sitten Porvoon Virvikissä. Sittemmin on kierroksia tullut reilut sata lähes joka vuosi. Pelitaidossa edistymisen olen huomannut lähinnä vain siitä, että bogin tekeminen on tullut helpommaksi. Tasoitus on pyörinyt viimeiset vuodet 8 -10 välillä. Golf harrastuksena on tuonut elämääni valtavasti sisältöä, ystäviä, muistoja, ja mikä parasta hyvää liikuntaa.

Golf on aina kuulunut myös perheemme lomanviettoon. Mieleen painuneimpia kohteita on ollut Vietnam ja Etelä-Afrikka ja tietysti Skotlanti. Kaikenlaista on sattunut. Noloin tilanne sattui joskus väärän mailan valinnan seurauksena Kanarialla. Palloni päätyi ruokailijoita täynnä olleelle terassille. Kolina oli melkoinen ja vähän pelottikin mennä katsomaan, mitä tuli tehtyä. Ihmiset jatkoivat tyynesti lounastaan ja selvisin säikähdyksellä. Tuuriakin on väliin ollut. Holareita on sattunut kohdalleni viisi.

Pari vuotta pelasin Keimolassa ja vuodesta 1992 kotiseurani on ollut Sarfvik. Vuorollani olen hoitanut seurassani eri vastuutehtäviä: kilpailutoimikunnassa, seuratuomarina ja kapteenina. Seuratoiminta ja siihen liittyvä yhteisöllisyys on myös yksi golfin hienoista puolista.

Tätä kirjoittaessani on marraskuu. Päivä on lyhyt ja keli vaatii hanskat molempiin käsiin. Väkisin tulee mieleen ajatus, että tämä voisi olla vieläkin hauskempaa lämpimämmissä oloissa.

Loppuun totean vielä Maria lainaten, että mies voi lähteä Lappeenrannasta, mutta Lappeenranta ei lähde miehestä.

Vetäjänä pelimatkalla: Playa Granada