Brasilia, Rio de Janeiro

Rio de Janeiro tunnetaan ainutlaatuisesta tunnelmastaan, kauniista rannoista ja sambakarnevaaleistaan. Kesäolympialaisten myötä maa nousi listoille myös nousevana golfmaana. Vuoristoisissa maisemissa lepäävän Rion sydän on Cobacabanan ja Ipaneman ranta-alue. Päivisin rannalle saapuu tuhansia paikallisia ja turisteja nauttimaan auringosta, surffaamaan, pelaamaan rantalentopalloa ja siemailemaan raikasta limellä maustettua caipirinjaa.

Iltaisin ranta-alue muuttuu yöelämän keskukseksi ja lukuisat ravintolat tarjoavat edullisia ruokia kaikkien makuun. Vaikka Brasiliaa pidetään taskuvarkaiden paratiisina, ei kaupungissa kuitenkaan tarvitse pelätä. Taskuvarkaat ovat nopeita ja huomaamattomia joten mukaan rannalle tai kaupungille ei tule ottaa mukaan muin tarvittava määrä rahaa. Yöllä rannoille ei tule mennä. Favellat, eli Rion kaupunkiin laittomasti rakentuneet slummit sijaitsevat kaupungin ympäristössä vuorien rinteillä. Nämä kaupunginosat ovat vaikeasti saavutettavissa eikä sinne voi turistit eksyä. 

Iltaisin favellojen valot syttyvät ja maisemat ovat uskomattomat. Kaupunkiin on syntynyt myös ns. ”luksus favelloja” joista monet maailman julkisuuden henkilöt ovat ostaneet itselleen asunnon. Mm. Madonna ja David Beckham omistavat asunnot Leblondin alueen Favellasta. Matkan aikana on syytä myös tutustua upean Rion nähtävyyksiin kuten Cobacabanaan, Ipanemaan, sokeritoppavuorille ja Kristus patsaalle.
 


Golfkentät Brasiliassa on ollut aikaisemmin yksityisklubeja, joten maa ei ole vielä kovin tunnettu golfturismistaan. Olympialaisten saapuminen kaupunkiin, on kutenkin muuttanut suunnan ja nyt kaikilla on mahdollisuus päästä pelaamaan
Olympialaisten kisakenttänä toimineen Olympic golfin ja tämän lisäksi kaksi muuta ovensa avannutta yksityisklubia Gavian ja Ithanhagan kentät. Kaikki kolme kenttää ovat tyyliltään hyvinkin erilaisia. Olympic kenttä on Links henkinen, Itanhaga upea puistomainen arboretum ja Gavian kahdesta hyvin erityyppisestä 9-reikäisestä koostuva kenttäkokonaisuus koostuu viidakon maisemista ja merenrantaväylistä.

Keskelle Rio de Janeiron kaupunkia rakennettu Itanhagan golfkenttä sijaitsee upeissa maisemissa vuorten syleilyssä. Kenttä on kasvillisuudeltaan ainutlaatuinen. Väyliä ympäröi yli 300 puulajia ja vuoret hallitsee maisemaa kaikkialla. Kenttä on tasainen ja puistomainen eikä pitkiä siirtymiä ole. Hulppean klubirakennuksen vieressä on kentän harjoittelualueet. Hyvässä kunnossa oleva Itanhaga on Brasilian vanhin ja yksi kaikkein arvostetuimmista golfklubeista. Kentälle kannattaa ottaa mukaan hyttysmyrkky, sillä erikoisen sijaintinsa vuoksi huomaamattomat hyttyset saattavat kiusata pelaajia.

Rio de Janeiron 2016 Olympialaisiin rakennettu Olympic Course kenttä sijaitseen Rion kaupungin Barran alueella. Hotelli Granh Hyatista on vain 5 minuutin ajomatka kentälle. Kenttä on vaativa Links henkinen kenttä ja Olympiakisojen aikaan se sai pelaajilta ylistystä. Tasainen kenttä on helposti käveltävissä ja vaativuutta peliin tuo väyliä reunustavat heinikot ja kapeahkot avauspaikat. Hulppea klubirakennus hallitsee maisemaa ja siellä tarjotaan erinomaista ruokaa. Palveluun on panostettu ja ystävällinen ja hymyilevä henkilökunta takaa että tästä golf kierroksesta tulee elämyksellinen. Kentälle voi saapua hotellista myös jokilautalla joka lähtee hotelli Hyatin edestä. Tarkkaavaisimmat näkevät kierroksen aikana myös "alligaattoreita".

Gavian kenttä sijaitse noin puolen tunnin päässä Rion keskustasta. Kenttä koostuu kahdesta hyvin erityyppisestä 9-reiästä. Kentän ensimmäisen yhdeksän reikää vie pelaajat viidakkomaisiin maisemiin. Korkeuseroja on paljon ja kenttä kannattaa pelata golfautolla. Pelillisesti kannattaa harkita avauslyönnin maila tarkasti. Moni Par 3 väylä lyödään ylä- tai alamäkeen. Takaysi pelataan merenrannan upeissa maisemissa. Maasto on tasaisempaa palmut ryhdittävät väyliä. Kenttä on aina eriomaisessa kunnossa. Golfklubi on ollut aikaisemmin yksityinen ja se on avattu vasta pari vuotta sitten vieraspelaajille.

Rion keskustassa asuu yli 6 miljoonaa asukasta. Kaupunki on luonnollisesti rakentunut hyvin laajalle alueelle. Voit valita majoituksen läheltä Ipanemaa tai Leblondin aluetta. Erinomainen vaihtoehto on myös Barra jossa hotellien taso on korkea. Barra sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Rion ydinkeskustasta.
Hotellien edessä avautuu upeat rannat palveluineen.

Hotelli:

Upea 5-tähden Grand Hyatt Barra sijaitsee kauniilla paikalla rannalla. Hotellin yleiset tilat ovat ylelliset ja kauniisti sisustettu. Hotellin läheisyydestä löytyy ravintoloita ja kauppoja. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettu ja parevkkeilta avautuu kauniit maisemat joko merelle tai laguuniin. Hotellista on lauttayhteys Olympic Golf kentälle.

Hinta alk. /hlö:
3495 € / hlö
11 päivää

Hinta sisältää:

  • Lennot
  • Lentokenttäkuljetukset
  • 11 yön majoitus Grand Hyatt Rio de Janeiro
  • 7 green feetä (3 eri kenttää)
  • Golfkenttäkuljetukset
  • Rion kaupunkikierros

 

Useita vaihtoehtoja
Matkustusaika

Vuoden ympäri