Belek - matkainfo

Lähtöselvitys Finnairin lennolle

Lähtöselvitys Finnairin lennolle tehdään nykyisin internetissä, matkapuhelimella tai lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitset varausnumeron, joka lähetetään sinulle noin viikko ennen lähtöä. Voit tehdä lähtöselvityksen verkossa 36 tuntia ennen lentoa. Paluulennon lähtöselvitys tapahtuu kohdemaan lentokentällä lähtöselvitystiskeillä.
 
Lähtöselvityksen yhteydessä pääset lisäämään Finnair Plus -korttisi numeron varaukselle. Mikäli haluat varmistaa vierekkäiset paikat lennolla niin suosittelemme ostamaan istumapaikat ennakkoon. Se onnistuu viikko ennen lähtöä, kun saat sähköpostiisi lentoliput ja ohjeistuksen lsiäpalveluiden ostoon. 

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Turkissa valuuttana toimii liira, josta käytetään liirasta yleisesti lyhennettä TL. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja pieninä seteleinä. Belekin kylän liikkeissä ja hotelleissa voit maksaa myös euroilla. Turkin liira (TRY) jakaantuu 100 kurusiin. Päivän kurssi www.forex.fi

Matkatavarat ja golfbägin kuljetus lennolla

Finnairin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta yksi ruumassa kuljetettava matkalaukku. Yksi matkalaukku saa painaa enintään 23 kg. Matkalaukun sijasta saa mukana olla yksi erikois- tai urheiluvaruste, jonka enimmäispaino on 23 kg. Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Jos otat mukaan sekä matkalaukun että golfbägin voit ostaa etukäteen kauttamme kuljetuksen toiselle laukulle. Golfbägin kuljetuksen voi varata OnGolfin kautta viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä. 

Lisämatkatavaran voi maksaa myös lentokentälle. Lentokentällä maksettu matkatavara on kalliimpi kuin etukäteen ostettu. Halutessasi voit myös käyttää Finnair Plus pisteitäsi lisämatkatavaran ostamiseen. Olethan tällöin yhteydessä suoraan Finnair Plussaan.
Lisätietoja matkatavaroista Finnairin sivuilta
 

Lentojen lisäpalvelut

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa erilaisia lisäpalveluita lennolle. Finnairin on luopunut perinteisestä lomalennosta ja lennätte lomakohteeseen reittilennolla. OnGolf matkoilla Finnairin lisämaksullisia palveluita ei voi varata Finnairin nettipalvelun kautta. Varaukset tehdään puhelimitseCustomer Care Center: Puh. +358 981 80 800 (€3.15 vastattu puhelu + paikallisverkkomaksu)
 
Lennolle on mahdollista ostaa seuraavat lisäpalvelut ja ne tulee varata Finnairista viimeistään:
·       ateriat 24 h ennen lennon lähtöaikaa
·       istuinpaikat 37 h ennen lennon lähtöaikaa
·       matkatavarat lähtöön saakka
 
Lennoilla ei enää tarjoilla ateriaa vaan voit halutessasi varata maksullisen lämpimän aterian tai ostaa mieleisen snack-aterian koneessa. 
Lisätietoa tilattavista lentoaterioista täältä
Koneessa tilattavaista snack aterioista löydät lisätietoa täältä
 
Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Turkkiin matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Myös lapsella tulee olla oma passi. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Turkin suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja matkanvetäjän tapaaminen

Tapaat matkanvetäjäsi kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän tai paikallinen yhteistyökumppanimme on sinua kentällä vastassa OnGolf-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Antalyan lentokentältä Belekiin on matkaa noin 45 km ja matka kestää noin tunnin. Gazipasan lentokentältä on Belekiin matkaa 150 km ja matka kestää reilu 2 tuntia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Jo ensimmäisen pelipäivän jälkeen olin haltioissani, Belek on aivan mahtava paikka.

Charles Möller, pelimatkojen vetäjä