Kesän ensimmäinen OnGolf Tourin osakilpailu pelattiin Kulloossa

 

OnGolf & Golf Center Tour 2014 käynnistyi 18.5.2014 Kullo Golf Klubin upealla kentällä, kevään ensimmäisenä kesäisen lämpöisenä päivänä. Paikalla oli reilut sata golfaajaa, jotka tavoittelivat tämänkertaista mahtavaa pääpalkintoa ja mukavaa päivää harrastuksensa parissa.

Päivä alkoi klubirakennuksessa nautitulla aamiaisella ja lyhyen infotilaisuuden jälkeen pelaajat lähtivät kävellen kohti omaa lähtötiitä. Yhteislähtönä alkanut pelikierros käynnistyi mukavasti ja peli eteni tyypillisesti ”nelipallo” pelimuodon mukaisesti.

Kullo Golf Klubi oli virittänyt sekä kilpailuorganisaation että kentän todella hyvään kisakuntoon. Niin väylät kuin griinitkin olivat saneet upean ruohopinnan, jossa pelaajien oli nautinnollista pelata. Erityisesti griinit saivat useat pelaajat hämmästelemään puttausalustan erinomaista kuntoa, jossa puttauslinjoja ja pallon lyöntinopeutta piti todella tarkkaan pohtia.

Jos oli kisapaikka viritetty hyvään iskuun, olivat myös pelaajat sonnustautuneet kilpailuun ensimmäisen kesäpäivän mukaisin asustein. Useat peliparit olivat pukeutuneet upeisiin tiimipaitoihin, hameisiin ja housuihin. Tämä loi osaltaan mukavaa kilpailutunnelmaa ja vahvisti paripelien järjestämisen tärkeyttä.

Kerrassaan upeasta Kullo Golf Klubin pelipaikasta, hienosta kesäpäiväisistä olosuhteista ja erityisesti hyvistä pelisuorituksista joutuen, kilpailusta muodostui erittäin kovatasoinen ja tasainen. Kilpailun tasaisuutta osoitti myös kahden, lähemmäs lippua, erikoiskilpailun tulokset. Toisella paikalla Timo Rissanen sai avauksellaan pallon 1,71 m lipusta ja toisella par 3:lla Markus Rajala teki tuloksen 1,71 m.

Varsinaisessa nelipallokilpailussa kymmenen parhaan joukkoon pääseminen edellytti yli 40 pisteen tulosta. Palkinnoille pääsi tuloksella 41, johon ylsi viisi peliparia. Näistä valitettavasti kaksi joutui jäämään ilman palkintoa.

Maittavan lounaan jälkeen pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa lopputulosta vedätettiin vähän, niin kuin Idols kisassa. Kaksi parasta peliparia Henri Kortelainen, Juha Kortesalmi ja Ari Hakola, Kimmo Sinivuori kutsuttiin lavalle satunnaisessa järjestyksessä ja heitä piinattiin hetki ennen tuloksen paljastamista. Voiton vei tällä kertaan Henri Kortelainen ja Juha Kortesalmi tuloksella 44 pistettä. Toiseksi tullut pari sai niin ikään 44 pistettä mutta tasatulossääntöjen mukaan he joutuivat tyytymään, heidän kannalta, harmilliseen toiseen sijaan.

Oli ilahduttavaa nähdä, että palkintojenjakotilaisuudessa oli lopputuloksia jännittämässä runsaasti osallistujia.

Tulokset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä Kullo Golf Klubin ja OnGolf Tourin kotisivuilla sekä tästä linkistä.